Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de Jitomate
- 150 g de cebolla blanca, en mitades
- 10 hojas de albahaca frescas
- 1 diente de ajo, pelado
- 50 g de aceite vegetal
- 1200 g de jitomates, en trozos
- 1 cdita de azúcar
- ½ cdita de sal
Albóndigas de res
- 6 ramitas de perejil fresco, sólo las hojas
- 1 diente de ajo, pelado
- 400 g de carne molida de res
- 50 g de pan molido
- 2 huevos
- ½ cdita de sal, o al gusto
- 1 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
- aceite de oliva, para engrasar
- 500 g de agua
- hojas de albahaca frescas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1741.5 kJ / 416.2 kcal
- Białko
- 23.3 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 28.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 666.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espaguetti con albóndigas
55min
Lasaña boloñesa TM6
2 Std. 30 Min
Estofado de carne en salsa de mostaza y champiñones
35min
Pastel de carne
50 Min
Hamburguesas
40min
Cacerola de pollo
30 Min
Filete de res con arroz, almendras y arándanos TM6
1 Std. 40 Min
Salsa boloñesa
35min
Cubitos de pavo en salsa de champiñones TM6
40min
Albóndigas con salsa de champiñones al vino blanco
35min
Pollo en salsa de pimiento con calabacita y cuscús de feta
55min
Albóndigas en salsa de tomate en cocción lenta TM6
3h 40min