Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
50
g de nueces tostadas
lub 50 g de nueces variadas enteras - 50 g de queso parmesano, en trozos
- 40 g de jugo de limón verde, recién exprimido
- 90 g de aceite de oliva extra virgen
- 1 cda de mostaza Dijon
- 1 echalot
- 1 diente de ajo
- ½ cdita de sal fina
- ¼ cdita de pimienta negra molida
- 600 g de agua
- 450 g de coles de bruselas, sin tallos y cortadas por la mitad
- 1 cdita de sal de grano
- 8 rebanadas de tocino ahumado, dorado
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2049 kJ / 488 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espárragos con mantequilla balsámica
35min
Espárragos al vapor (800 g) en Varoma
40min
Ensalada de betabel
1 Std. 10 Min
Arroz de Coliflor
25min
Betabeles con alioli de cilantro
55 Min
Puré de camote
40min
Ensalada de betabel con vinagreta de perejil
30 Min
Sashimi de betabel
15min
Ensalada de ejotes navideños
1 Std. 10 Min
Alcachofas con aderezo de ajo
1 godz. 15 min
Rebanadas de portobello con chimichurri de aguacate
30 Min
Puré de papa y camote con chile morita
45 Min