Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de queso parmesano, en trozos
- 300 g de carne molida de res
- 300 g de carne molida de cerdo
- 1 huevo
- 1 cdita de orégano seco
- 1 - 2 cdita de sal, o al gusto
- ¼ cdita de pimienta negra recién molida, o al gusto
- 3 dientes de ajo, pelado y en mitades
- 20 g de aceite de oliva
- 200 g de cebolla, en gajos (1 cm)
- 50 g de vino tinto
- 800 g de jitomate triturado
- 50 g de puré de tomate
- 5 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 4 porciones
- Kalorie
- 8479 kJ / 2026 kcal
- Białko
- 144 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 138 g
- Tłuszcz nasycony
- 58 g
- Błonnik
- 12.1 g
- Sód
- 2798 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espagueti a la boloñesa
50 dk
Espaguetti con albóndigas
55 dk
Lasaña boloñesa TM6
2sa 30 dk
Lentejas
1 godz. 30 min
Salsa de jitomate
35 dk
Berenjenas rellenas de carne deshebrada
1sa
Hamburguesas
40 dk
Sofrito de pimiento rojo y cebolla TM6
25 min
Albóndigas de ternera en salsa de tomate
10 Min
Pasta al pesto blanco TM6
40 dk
Salsa boloñesa
35 dk
Salsa Bechamel TM6
15 Min