Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de queso parmesano, en trozos
- 300 g de carne molida de res
- 300 g de carne molida de cerdo
- 1 huevo
- 1 cdita de orégano seco
- 1 - 2 cdita de sal, o al gusto
- ¼ cdita de pimienta negra recién molida, o al gusto
- 3 dientes de ajo, pelado y en mitades
- 20 g de aceite de oliva
- 200 g de cebolla, en gajos (1 cm)
- 50 g de vino tinto
- 800 g de jitomate triturado
- 50 g de puré de tomate
- 5 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 4 porciones
- Kalorie
- 8479 kJ / 2026 kcal
- Białko
- 144 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 138 g
- Tłuszcz nasycony
- 58 g
- Błonnik
- 12.1 g
- Sód
- 2798 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentejas
1 Std. 30 Min
Espaguetti con albóndigas
55 min
Espagueti a la boloñesa
50min
Albóndigas al vapor (1100 g)
35min
Lasaña boloñesa TM6
2 Std. 30 Min
Albóndigas de ternera en salsa de tomate
10 Min
Puré de papa
50min
Fajitas con carne de res deshebrada TM6
3 Std.
Salsa boloñesa
35min
Echalots dorados 250 g
25 Min
Salsa cremosa de perejil
35min
Hamburguesas
40min