Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g azeite
- 50 g chalota
- Tomilho, q.b. p/ guarnecer
- 30 g vinagre balsâmico
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 850 g feijão-branco cozido escorrido
- 300 g maçã Granny Smith cortada em cubos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 366 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuscuz de Legumes
25min
Salada de massa com atum e vinagrete de manjericão
30min
Salada mediterrânica
25min
Salada de bulgur, rúcula e pêssego
30min
Salada de inverno
35 min
Salada de grão e tomate com molho de hortelã
10 Min
Salada de grão, tomate e atum com vinagreta de coentros e lima
10 Min
Salada de quinoa, curgete e feijão-frade
35 min
Tabule com tomate e hortelã
1 Std.
Salada com mini-hambúrgueres de atum
20min
Tarte de cebola e azeitona
50 Min
Salada de massa grega
30min