Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 120 g açúcar
- 250 g leite
- 500 g farinha tipo 65
- 150 g manteiga
- 3 gemas de ovo
- 2 c. chá de sal
- 1 c. sopa de rum
- ½ limão, só o sumo
Recheio de queijo
- 500 g requeijão em pedaços pequenos
- 10 g açúcar baunilhado
- 10 g rum
- 1 gema de ovo
- ½ limão, só a raspa
Recheio de papoila
- 120 g sementes de papoila
- 15 g manteiga
- 40 g açúcar
- 150 g leite
- 1 c. sopa de rum
- ½ limão, só a raspa
Montagem
- 70 g farinha tipo 65
- 70 g farinha integral
- 100 g manteiga
- 50 g açúcar
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Passas de uva q.b. p/ guarnecer
- Amêndoa s/ pele q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 819 kJ / 196 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscoitos fritos
1 Std. 10 Min
Chá dourado
10 Min
Doce de ruibarbo
50 Min
Pão de batata e nozes
15 Std. 40 Min
Pão rústico suíço
25 Std. 20 Min
Bolinhos de fruta a vapor
Brak ocen
Bolo rançoso de Pavia
1sa 30 dk
Fatias paridas
1sa 30 dk
Cheesecake no bake
45 Min
Bolo cru de cenoura
5 Std. 30 Min
Bolo rico da minha terra
1sa
Bolo de alfarroba
50 Min