Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 trutas pequenas (500 g aprox.)
- 2 ramos de hortelã
- 1 c. chá de sal
- 1 limão, só o sumo
- 1000 g água
- 500 g batatinhas novas c/ casca cortada em quartos
- 25 g chalota
- 30 g vinagre
- 60 g azeite
- 1 pé de estragão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 363 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Caldeirada de peixe
45min
Frango com salada de feijão-branco e pesto de rúcula
55min
Arroz de carapau - Kedgeree
1h
Massa com coelho
55min
Pernas de frango guisadas com feijão
4 Std. 35 Min
Frango com molho de gengibre
1h 20 min
Polvo à moda do Minho
50min
Coelho à caramela
13h
Massa com salmão e azeite de hortelã
40min
Carapaus alimados
24h
Massa com frango, cogumelos e feijão-verde
40min
Frango assado com laranja e arroz árabe
1h