Soupe poireaux-pommes de terre au fenouil

Soupe poireaux-pommes de terre au fenouil

4.7 878 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • 2 c. à café rases de graines de fenouil
  • 30 g de beurre doux
  • 3 pommes de terre pelées, lavées et coupées en morceaux
  • 2 poireaux (le blanc et ⅓ du vert), lavés et émincés
  • 1 branche de céleri lavée, effilée et coupée en tronçons
  • 500 g d'eau
  • 2 pincées de gros sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 2 c. à soupe bombées de crème fraîche épaisse, 15% m.g.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 4 g
Kalorie 665 kJ / 158 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...