Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de parmesan, coupé en morceaux
- 80 g d'échalotes
- 150 g de tomates séchées
- 20 g d'huile d'olive
- 550 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 150 g de vin blanc
- 1300 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes 100% végétal
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de cœurs d'artichaut en conserve, coupés en dés
- 2 c. à soupe de pesto de basilic
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1160 kJ / 276 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 33.1 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto au pesto et au chèvre
30 min
Risotto au poireau et au gorgonzola
45 min
Risotto au poireau et à la pancetta
35 min
Risotto tout vert
40 min
Risotto à l'artichaut et au jambon cru
25 min
Risotto aux cèpes
30 min
Risotto tomate-coppa-artichaut
40 min
Trofie au pesto
40 min
Risotto aux asperges
45 min
Risotto d'orge aux asperges, mascarpone et parmesan
50 min
Risotto aux asperges
35 min
Risotto aux céréales gourmandes
30 min