Gratin de pommes de terre et filet de dinde

Gratin de pommes de terre et filet de dinde

4.7 1.6K oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • 50 g de comté
  • 1 oignon coupé en deux
  • 500 g d'eau
  • 1 cube de bouillon
  • 650 g de pommes de terre cireuses (à chair ferme) détaillées en dés
  • 600 g de filets de dinde, sans peau coupés en lamelles
  • 4 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 4 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 220 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 1 c. à soupe de moutarde
  • 1 c. à soupe de moutarde à l'ancienne
  • 1 c. à soupe de persil frais
  • salade verte (opcjonalnie) pour le service

Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 25.7 g
Kalorie 1477 kJ / 352 kcal
Tłuszcz 17.8 g
Błonnik 2.3 g
Węglowodany 22.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...