Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 800 g de farine de blé complet, type 110
- 200 g de farine de blé blanche, type 55 ou 65, et un peu pour fariner
- 3 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1490 kJ / 351 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 70.3 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain à la farine d'épeautre
3u.
Pain de campagne
4u.
Pain de seigle
5h
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Pain à la farine d'épeautre
4u.
Pain complet
5h
Pain de campagne
3小时 45 分钟
Pain de seigle
4h 10min
Pain aux céréales
3h 30min
Pain complet rapide
1 Std. 20 Min
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4u.
Pain aux graines
5h