Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 800 g de farine de blé complet, type 110
- 200 g de farine de blé blanche, type 55 ou 65, et un peu pour fariner
- 3 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1490 kJ / 351 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 70.3 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette tradition
15h 25min
Pain de campagne
3h 45min
Pain d'épeautre aux graines
6h 10 min
Pain blanc en cocotte
3h 15min
Pain de seigle
5h
Pain de campagne
4h
Pain complet
5h
Pain à la farine d'épeautre
3 Std.
Pain de campagne
2h
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain aux céréales
3 Std. 30 Min
Pain au levain
8h