Urządzenia i Akcesoria
Biryani-Reis
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Basmati-Reis200 g
-
Wasser1200 g
-
Kardamomkapseln4
-
Zimt1 Prise
-
Kreuzkümmelsamen1 TL
-
Kartoffeln gewürfelt (1 cm)200 g
-
Erbsen, TK125 g
-
Minze20 Blätter
-
grüne Paprika in Stücken60 g
-
Garam Masala½ TL
-
Salz und etwas mehr zum Würzen1 TL
-
Kokosmilch150 g
-
neutrales Öl30 g
-
Zwiebeln halbiert40 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7 g
Kalorie
1500 kJ /
360 kcal
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Namaste, India!
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Pastasotto mit Pesto und Lammkotelettes
40 min
Klassische Samosas
1 godz. 30 min
Earl Grey Kulfi
8 godz. 35 min
Gefüllte Parathas
1 godz. 20 min
Gemüse Biryani
50 min
Linsen und Reis mit frittierten Zwiebeln (Mujadarrah)
1 godz. 5 min
Zitronenreis
40 min
Baingan Bhurta (Auberginen Bhurta)
30 min
Gurkensalat mit Wakame-Algen
40 min
Chapati
1 godz. 10 min
Parathas mit Blumenkohl gefüllt
45 min
Kashmiri Reis
30 min