Flammkuchen mit Ziegenkäse und Pastrami

Flammkuchen mit Ziegenkäse und Pastrami

4.5 61 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
1 Portion

Składniki

  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    80 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Rapsöl
    10 g
  • Wasser
    45 g
  • Schmand
    40 g
  • Ziegenfrischkäse
    40 g
  • Pfeffer
    4 Prisen
  • rote Zwiebel klein, in dünnen Spalten
    1
  • Cherry-Tomaten halbiert
    40 g
  • Pastrami dünn (ca. 25 g), in breiten Streifen
    2 Scheiben
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    1 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 23 g
Kalorie 2542 kJ / 607 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 5.4 g
Węglowodany 71 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...