Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 TL Kümmel, ganz
- 2 TL Zitronenschale, Bio, fein abgerieben
- 1 ½ TL Zucker
- 6 Stängel Blattpetersilie, abgezupft
- 80 g Cornichons, in Stücken
- 300 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Olivenöl
- 20 g Tomatenmark
- 800 g Rindfleisch (aus der Schulter), in Würfeln (ca. 2 cm)
- 250 g Rotwein
- 200 g Wasser
- 2 getrocknete Lorbeerblätter
- 1 ½ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 20 g Butter
- 250 g Champignons, in Scheiben
- 100 g Perlzwiebeln, frisch
- 2 EL Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2236 kJ / 533 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Boeuf Bourguignon
9 godz. 30 min
Rinderschmortopf
1h 55min
Wilder Hackbraten
2 godz.
Boeuf Bourguignon
1 Std. 30 Min
Suppenfleisch in Tomatensauce (番茄炖牛腩)
1 Std. 30 Min
Rindfleisch-Wirsing-Eintopf mit Tomatenbröselei
3 godz.
Rindergulasch mit Starkbier
1 Std. 15 Min
Rindfleisch in Rotwein
2 godz. 15 min
Bierfleisch mit Tassenknödeln
1 Std. 30 Min
Italienisches Gulasch
2 godz.
Rindergeschnetzeltes Stroganoff
1 godz. 40 min
Gulaschsuppe deluxe
2 godz.