Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mariniertes Hähnchen
- 400 g Geflügelfond
- 200 g Wasser
- 200 g Weißwein
- 40 g Olivenöl
- 40 g Balsamico, hell
- 1 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 10 Salbeiblätter
- 4 Hähnchenbrustfilets, ohne Haut (à ca. 150 g)
Gemüse und Fertigstellung
- 250 g Brokkoli, in Röschen
- 200 g Champignons, in Scheiben (2-3 mm)
- 200 g Sahne
- 30 g Speisestärke
- 60 g Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1811 kJ / 433 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Grillhähnchen-Salat
20min
Schweinefilet à la Tafelspitz
50min
Hackfleischrolle mit Gemüse und Pilz-Sahne-Sauce
1 godz. 50 min
Zitronen-Hähnchen
50min
Kabeljau mit Blumenkohlpüree
50min
Hähnchenbrust im Wirsingmantel
1 Std.
Putenrouladen mit Ricotta-Tomaten-Füllung und Gemüse
1 Std. 20 Min
Honig-Senf-Hähnchen mit Knoblauch-Blumenkohl-Püree
50min
Hähnchencurry mit falschem Reis
1 Std.
Gefüllte Paprikaschoten
50min
Blumenkohl mit Hackfüllung
1 godz. 45 min
Putencurry mit Blumenkohl-Couscous
40 min