Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser und etwas mehr für das Wasserbad
- 1 Blumenkohl, (1000-1200 g), in Röschen (2-3 cm)
- Butter zum Einfetten
- 5 Scheiben Toastbrot oder Weißbrot, ohne Kruste
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- 100 - 120 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 50 g Olivenöl
-
350
g Schweinehackfleisch
lub 350 g Bratwurst, roh, nur das Brät - 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
-
2
Prisen Piment, gemahlen
lub 2 Prisen Muskat, gerieben - 1 Ei
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1397 kJ / 334 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Schmorgurken mit Kasseler und Spiegelei
35 Min
Hackfleischrolle mit Gemüse und Pilz-Sahne-Sauce
1 Std. 50 Min
Weißkohlauflauf
1小时 20 分钟
Beschwipster Gockel
9 Std.
Frikadellen mit Rahmgemüse
40 Min
Hähnchenbrust im Wirsingmantel
1 Std.
Honig-Senf-Hähnchen mit Knoblauch-Blumenkohl-Püree
50 Min
Königsberger Klopse mit Erbsenpüree
45 Min
Gefüllte Paprikaschoten
50 Min
Hackbraten mit Porree-Kartoffeln
1 Std. 30 Min
Wirsingrouladen mit Geflügelhack
1 Std. 50 Min
Hackbraten "Falscher Hase"
1 Std. 30 Min