Urządzenia i Akcesoria
Przekładaniec na bogato
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 porcji
Składniki
-
150 g cukru
-
4 batony czekoladowe, typu Kit-Kat® pokrojone na 3 cm kawałki (ok. 160 g)
-
300 g ciastek Oreo®
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
250 g serka kremowego śmietankowego, pokrojonego na kawałki
-
200 g masła orzechowego o temp. pokojowej
-
500 g mleka
-
60 g budyniu czekoladowego, w proszku bez cukru
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10 g
Kalorie
2535 kJ /
605 kcal
Tłuszcz
42.3 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
47.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto czekoladowe z orzeszkami ziemnymi
6 Std.
Ciasto wielkanocna krówka
7 Std.
Ciasto z pianką truskawkową
6 Std. 25 Min
Sernik z ciastkami Oreo®
9 Std. 30 Min
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2 Std. 30 Min
Kopiec kreta z truskawkami
5 Std. 30 Min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3 Std. 20 Min
Ciasto Snikers
26 Std.
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
3 Std. 15 Min
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3 Std.
Ciasto Rafaello
8 Std. 30 Min
Sernikobrownie z malinami
6 Std. 40 Min