
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
- 30 g masła
- 50 g ciastek kakaowych, kruchych
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- 150 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego - 20 - 30 g cukru
- 15 - 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 100 g malin, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji (ok. 50 g)
- mięta, świeża do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 624.2 kcal / 2613.3 kJ
- Białko
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Węglowodany
- 43.7 g
- Błonnik
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.3 g
- Sód
- 85.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
3 godz. 15 min
Truskawkowy deser warstwowy
2 godz.
Serniczki Oreo®
3 godz. 30 min
Walentynkowa Pavlova
5 godz.
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 min
Bezowe koszyczki z owocami
4 godz. 45 min
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
3 godz. 30 min
Panna cotta
3 godz. 15 min
Pizza „słońce”
1 godz. 45 min
Brazylijskie banoffee
1 godz. 25 min
Serniczki w słoikach
4 godz.
Ciasto leśny mech
3 godz. 20 min