Urządzenia i Akcesoria
Truskawkowy deser warstwowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
-
40 - 80 g cukru (patrz wskazówka)
-
400 g truskawek, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
10 g żelatyny w proszku
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki100 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
200 g serka kremowego podzielonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
48.8 mg
Białko
8.8 g
Kalorie
1558.8 kJ /
372.3 kcal
Tłuszcz
24.3 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
14.5 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA W SŁOICZKACH
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Biało-czerwony deser
7 Std.
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2 Std. 40 Min
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
3 Std. 15 Min
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
4 Std. 10 Min
Serniczki Oreo®
3 Std. 30 Min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 Min
Deserki amaretti
3 Std. 50 Min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2 Std. 35 Min
Deser bananowy
15 Min
Panna cotta
3 Std. 15 Min
Brazylijskie banoffee
1 Std. 25 Min
Serniczki w słoikach
4 Std.