Urządzenia i Akcesoria
Truskawkowy deser warstwowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
-
40 - 80 g cukru (patrz wskazówka)
-
400 g truskawek, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
10 g żelatyny w proszku
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki100 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
200 g serka kremowego podzielonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
48.8 mg
Białko
8.8 g
Kalorie
1558.8 kJ /
372.3 kcal
Tłuszcz
24.3 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
14.5 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA W SŁOICZKACH
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 godz. 40 min
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
4 godz. 10 min
Serniczki Oreo®
3 godz. 30 min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 min
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Deserki amaretti
3 godz. 50 min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2 godz. 35 min
Deser bananowy
15 min
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2 godz. 30 min
Panna cotta
3 godz. 15 min
Jeżynowa panna cotta
4 godz. 10 min
Serniczki w słoikach
4 godz.