![Truskawkowy deser warstwowy Truskawkowy deser warstwowy](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/65a0cf29-6d78-486e-9bc8-328cb68e2764/Derivates/7d472089-9f89-4259-8350-79ffb4c5042c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 - 80 g cukru (patrz wskazówka)
- 400 g truskawek, świeżych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 10 g żelatyny w proszku
- 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
100
g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki
lub 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki - 200 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1558.8 kJ / 372.3 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 48.8 mg