Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g wody, gorącej
- 70 - 80 g galaretki cytrynowej, w proszku, słodzonej (1 opakowanie)
-
70 - 80
g galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej (1 opakowanie)
lub 70 - 80 g galaretki wiśniowej, w proszku, słodzonej (1 opakowanie) -
200
g brzoskwiń, z puszki, pokrojonych w 1 cm kostkę
lub 200 g owoców jagodowych, świeżych, np. truskawek przekrojonych na pół, malin, borówek - 200 g ciastek amaretti
- 30 g masła, miękkiego
- 400 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- 200 g jogurtu naturalnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1281.7 kJ / 306.1 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3h 50min
Deser owocowy z jogurtem naturalnym i domową granolą
1 Std. 20 Min
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2h 40min
Truskawkowy deser warstwowy
2h
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
4 Std. 10 Min
Jeżynowa panna cotta
4 Std. 10 Min
Sernik truskawkowy na zimno
8 Std. 30 Min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2h 35min
Serniczki Oreo®
3 Std. 30 Min
Serniczki w słoikach
4h
Brazylijskie banoffee
1 Std. 25 Min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 Min