Klebreiskuchen mit Gemüse und Schweinefilet (猪肉炒年糕)

Klebreiskuchen mit Gemüse und Schweinefilet (猪肉炒年糕)

3.7 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Shiitakepilze, getrocknet
    5
  • Wasser zum Einweichen
  • neutrales Öl
    20 g
  • Möhren in Streifen (5 mm), siehe Tipp
    50 g
  • Szechuan-Pfeffer, ganz (siehe Tipp)
    1 TL
  • Zucker
    ¼ TL
  • helle Sojasauce (siehe Tipp)
    15 g
  • dunkle Sojasauce (siehe Tipp)
    15 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Chilipulver (opcjonalnie) siehe Tipp
    ¼ TL
  • Chinakohl in Streifen (5 mm)
    500 g
  • Schweinefilet in Streifen (5 mm)
    200 g
  • Klebreiskuchen TK, aufgetaut, in Scheiben oder Streifen (siehe Tipp)
    500 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 18 g
Kalorie 2012 kJ / 481 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 3.6 g
Węglowodany 83 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...