Tartellette al pistacchio, ricotta e mirtilli

Tartellette al pistacchio, ricotta e mirtilli

4.7 3 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 pezzi

Składniki

Pasta frolla al pistacchio
  • di pistacchi al naturale sgusciati e spellati
    70 g
  • di zucchero
    140 g
  • di farina tipo 00 + q.b.
    250 g
  • uovo
    1
  • di pasta di pistacchio
    30 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di burro freddo a pezzi + q.b.
    115 g
Crema di ricotta
  • di zucchero
    90 g
  • di ricotta di pecora scolata dal siero
    600 g
  • di gocce di cioccolato
    80 g
Terminare la preparazione
  • di mirtilli
    80 g
  • pistacchi al naturale, sgusciati e spellati q.b.
  • limone preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
    ½

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 409 kcal / 1711 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 22.7 g
Węglowodany 43.8 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...