![Tartellette al pistacchio, ricotta e mirtilli Tartellette al pistacchio, ricotta e mirtilli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/223627.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla al pistacchio
- 70 g di pistacchi al naturale sgusciati e spellati
- 140 g di zucchero
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 uovo
- 30 g di pasta di pistacchio
- 1 pizzico di sale
- 115 g di burro freddo a pezzi + q.b.
Crema di ricotta
- 90 g di zucchero
- 600 g di ricotta di pecora, scolata dal siero
- 80 g di gocce di cioccolato
Terminare la preparazione
- 80 g di mirtilli
- pistacchi al naturale, sgusciati e spellati q.b.
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1711 kJ / 409 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 43.8 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisù all'arancia e pistacchi
3h 30min
Gelato al Gorgonzola con coulis di fichi
10h 30min
Cheesecake alla zucca
7 Std. 30 Min
Tartellette cocco e mandorle con curd alle arance
2 Std.
Danish layer cake
4h
Ghiaccioli cremosi kiwi e banana
9 Std. 30 Min
Tegole al cacao con mandorle
12h 30min
Torta bara al cioccolato
2h 20min
Mousse al pistacchio con crumble al cacao
2 Std.
Bignè menta e cioccolato
4h
Torta Bimby® al pistacchio e cacao
1h 5 min
Bignè con crema al pistacchio
3h