![Crostello Crostello](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/657aed1b-fa7c-4404-b908-5612f005fda4/Derivates/ccd634c1-d4c0-47aa-be8f-41b34e9f1173.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di latte
- 10 g di zucchero
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 5 g di lievito di birra fresco
- 5 uova
-
100
g di lardo di maiale macinato
lub 100 g di grasso di prosciutto macinato - 600 g di farina tipo 0
- 10 g di sale
- 10 g di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1779.4 kJ / 425 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 56.1 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 45.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filone saporito
5sa 20 dk
Coppia ferrarese
1h
Baguette tradizionale
15h 35min
Pan Brioche
8h
Pane alle olive
2h 20min
Injera (pane eritreo fermentato)
48h 35min
Broa de milho (pane portoghese)
5sa
A ‘ngornata
2h 20min
Tris di taralli al profumo di Sardegna
2 Std.
Pane alla birra
4 godz. 55 min
Lievito madre
72h 15min
Pagnotta casereccia
5h 10 min