Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 barattolo di albicocche sciroppate (peso totale 420 g circa)
- 2 uova
- 100 g di latte
- 100 g di farina tipo 00
- 8 g di lievito in polvere per dolci
- 30 g di olio di arachidi + q.b.
- zucchero a velo q.b. per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 509.7 kJ / 122 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 27.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata di mele
1 Std. 5 Min
Torta di nocciole
50 Min
Torta rovesciata ai fichi
1 Std. 15 Min
Torta rovesciata alle pesche
1 Std. 5 Min
Streusel alle fragole (senza glutine)
2 godz.
Torta agli amaretti con cioccolato fondente al profumo di arancia
2 godz.
Crostata mele e cannella
1 godz. 20 min
Plumcake sciroppato
55 Min
Torta di mele e mandarini
1h
Torta alle nocciole senza farina
55 Min
Torta di limone e mandorle
1 godz. 20 min
Torta di mele e nocciole
1h