![Gsiberger Leberpastete Gsiberger Leberpastete](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5680083b-3925-43bf-afa3-ebebc21eec51/Derivates/0917d5f2-b47d-4f7c-9dcd-a769f01ac5e6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Semmeln, altbacken
- Milch zum Einweichen
- 250 g durchwachsener Selchspeck
-
650
g Kalbsleber, geputzt
lub 650 g Schweineleber, geputzt - 80 g Zwiebeln, halbiert
- 10 g Butterschmalz
- 150 g Frühstücksspeck, in Scheiben, dünn aufgeschnitten
- 2 Eier (Größe M)
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 776 kJ / 185 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fiakergulasch
2h 15min
Grammelpogatscherl
1ωρ. 10 λεπτ.
Menü: Lammragout mit Gemüse und Bulgur; Orangendessert
1sa 20 dk
Hühnerleberschnitten
25 Min
Melanzani-Rotwein-Relish
1 godz. 30 min
Graupensuppe mit Bündnerfleisch
1ωρ. 15 λεπτ.
Hähnchenleber-Pistazien-Pastete
15 dk
Leberpastete im Glas
4h
Forelle mit Sauce Hollandaise und Gemüse
50 Min
Geröstete Leber
30min
Jiddische Hendlleber mit Kirschenkoch
5h 15min
Wildleberpastete im Glas mit Preiselbeeren
2 godz. 40 min