Pissaladière

Pissaladière

4.7 262 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 portions

Składniki

La pâte
  • 160 g d'eau
  • 10 g de levure boulangère fraîche
  • 300 g de farine "spécial pizza" de préférence
  • 20 g d'huile d'olive
  • 1 c. à café rase de sel
La garniture
  • 1000 g d'oignons coupés en huit
  • 30 g d'huile d'olive et un peu pour les mains
  • 1 c. à soupe de sucre en poudre
  • du sel
  • 12 filets filets d'anchois à l'huile d'olive
  • 100 g d'olives noires dénoyautées
  • du poivre moulu

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 394 kcal / 1660 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...