Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
500
g d'oignons jaunes
lub 500 g d'oignons rouges - 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 25 g de beurre
- du sel
- du poivre moulu
- 15 g de farine
- 15 g de cognac
- 12 feuilles de sauge fraîche
- 800 g d'eau
- 1 cube de bouillon de bœuf
- 6 tranches de pain de campagne
- 80 g de fromage râpé, type comté fruité, gruyère...
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 989 kJ / 235 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Velouté de champignons de Paris à l'estragon
20 min
Soupe à l'ail
40 min
Soupe à l'oignon
1 godz. 10 min
Gratinée aux oignons
50 min
Soupe à l'oignon
1h
Soupe à l'oignon gratinée
30 min
Soupe à l'oignon gratinée
5h 30min
Soupe à l'oignon et au vin jaune
1h 40min
Soupe à la tomate, tuiles de fromage
1h
Soupe aux champignons des bois
45 min
Velouté d'endive
35 min