Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
5
g fresh coriander (small handful)
lub 5 g fresh flat-leaf parsley (small handful) -
40
g shallots
lub 40 g onion - 250 g fresh salmon fillets, diced (3 cm)
- 2 limes, juice only (approx. 35 g)
- 60 g olive oil
- 1 Tbsp pickled capers, drained (15 g) (optional)
- ¼ tsp salt, adjust to taste
- 4 pinches ground black pepper, adjust to taste
- 100 g salad leaves, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 718 kJ / 172 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
Alternatywne przepisy
Salmon Tartare
10min
Prawns with Tomato, Saffron and Anchovy Sauce
35 min
Peruvian Ceviche
1h 15min
Guacamole
5min
Béarnaise Sauce
15 Min
Gazpacho
1h 15min
Russian salad
1h 15min
Watermelon and Salmon Ceviche Stack
25 min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48h
Salmon tartare
10min
Mini Crab Cakes with Coriander Paste
1h
Margarita
10min