Russische Blätterteigpastete mit Lachs (Kulebjak)

Russische Blätterteigpastete mit Lachs (Kulebjak)

4.4 69 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Portionen

Składniki

Teig
  • Mehl
    360 g
  • Butter in Stücken
    180 g
  • Salz
    1 TL
  • Wasser
    90 g
Füllung
  • Sonnenblumenöl
    25 g
  • Wasser
    1000 g
  • Salz
    3 TL
  • Langkornreis
    150 g
  • Eier Zimmertemperatur (1 Ei verquirlt, zum Bestreichen)
    4
  • Schalotten
    250 g
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Champignons
    250 g
  • Lachsfilet, frisch, ohne Haut
    900 g
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Dill gehackt
    3 Stängel
Sauce
  • Weißwein
    200 g
  • Sahne
    400 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    4 Prisen
  • Petersilie gehackt
    4 Stängel
  • Dill gehackt
    4 Stängel
  • Zitronensaft
    30 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 22 g
Kalorie 2269 kJ / 542 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 2.1 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...