Kartoffelschnecken mit Taleggio und Schnittlauch-Dip

Kartoffelschnecken mit Taleggio und Schnittlauch-Dip

4.4 23 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 Stück

Składniki

Kartoffelschnecken
  • Wasser
    500 g
  • Salz
    2 TL
  • Kartoffeln, mehligkochend
    330 g
  • Schalotten
    60 g
  • Morcheln, getrocknet eingeweicht und ausgedrückt
    15 g
  • Butter
    20 g
  • Ei
    1
  • Kartoffelstärke
    1 EL
  • Taleggio in Stücken
    100 g
  • Blätterteig aus der Kühltheke oder der Gefriertruhe (275 g)
    1 Pck.
  • Mehl zum Bemehlen
Schnittlauch-Dip und Fertigstellung
  • Crème fraîche
    200 g
  • Worcester-Sauce
    2 Tropfen
  • Zitronensaft
    1 EL
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    ½ Bund

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 315 kcal / 1317 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 2.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...