Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 180 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 70 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 15 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 40 g Wasser, kalt
Beerensauce
- 250 g Beeren, gemischt, TK
- 30 g Limettensaft
- 35 g Zucker
- 1 TL Speisestärke
Belag und Fertigstellung
- 40 g Zucker
- 6 Streifen Limettenschale (à 1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 250 g Milch
- 55 g Milchreis
- 2 Eier
- 80 g Crème fraîche
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 991 kJ / 237 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 31 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdnuss-Karamell
1h
Banana-Cream-Pie
2h
Gratinierte Mandelcrêpes
1h 45 min.
Himbeertarte mit Mandeln
2h 30min
Bilbao - Goxua
2h 30min
Kirsch-Baiser-Tarte
2h 15min
Triple-Kokos-Brownies
4h
Apple-Crumble-Pizza
1h 20min
Karamell-Cheesecake
7h 15min
Karamell-Apfel-Tarte
1h 15 min.
Zitronen-Frischkäse-Tarte
5h 45 min
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1h 30 min.