Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ TL Kreuzkümmelsamen
- 600 g Rinderhackfleisch
- 350 g Joghurt, 3,5% Fett
- 80 g Paniermehl
- 2 ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wasser, lauwarm, zum Einweichen
- 400 g Tomaten, entkernt, geviertelt
- 4 rote Spitzpaprika (ca. 350 g), in Stücken
- 70 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 6 Stängel Minze, abgezupft
- 80 g Tomatenmark
- 1 TL Chiliflocken
- 2 Prisen Zucker
- Öl zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2240 kJ / 534 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Paprika-Auberginen-Mus
1 Std.
Cevapcici-Spieße aus Lammfleisch mit Fetadip
30 min
Sheek Kebab
1 Std. 10 Min
Albondigas mit feuriger Tomatensauce
40 min
Gefüllte Weinblätter mit Zitronensauce
1 Std. 15 Min
Rindfleisch-Kebabs mit Monkey-Gland-Sauce
2 Std.
Lamm-Kebab
35 min
Hackbällchen mit orientalischer Tomatensauce
45 min
Hähnchen-Arrabiata
55 Min
Paprika-Auberginen-Mus - Ajvar
1 godz. 20 min
Gefüllte Spitzpaprika für den Rost
50 Min
Bifteki mit pikantem Tomatendip
40 min