![German Bread German Bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9423E63F-5442-41D1-8CF1-AD0498EC71B1/Derivates/F8E89A6D-5F98-43E8-BFF8-949939147F59.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g buttermilk
-
160
g treacle
lub 180 g sugar beet molasses -
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 250 g rye flour
- 250 g strong wholemeal bread flour
- 250 g plain flour
- 80 g sunflower seeds
- 1 Tbsp fine sea salt
- 1 Tbsp jumbo oats
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1028 kJ / 246 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 45.2 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Sonja's Bread
3h 10min
Five-seed bread
1 Std. 50 Min
Five-seed bread
1 Std. 50 Min
Rye Bread Rolls
4h
Pecan and Cranberry Rye Bread
3h
Spelt and Honey Tear and Share Bread
6 Std. 40 Min
Spelt Bread
1 Std. 45 Min
Spelt and Buckwheat Bread
1h 55 phút
Rye and Walnut Bread
1 Std. 25 Min
Crusty Spelt Bread
2 Std. 20 Min
Walnut Bread
2ч. 45 мин.
Yoghurt Bread
2 Std.