Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Schalotte, halbiert
- ½ - 1 rote Chilischote, getrocknet, nach Geschmack entkernt
- 150 g durchwachsener Speck, geräuchert, in dünnen Streifen
- 40 g Olivenöl
- 150 g Radicchio, in Streifen
- 70 g Rotwein
- ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 952 kJ / 227 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Matjes mit Radieschen-Apfel-Salat
40min
Fenchel-Risotto
35 min
Fenchelgemüse
30min
Fencheleintopf
35 min
Petersilienwurzel-Risotto
40min
Rettich mit Boz’ner Sauce
55 min
Wirsing-Morchel-Risotto
45min
Endiviensalat-Suppe
35 min
Fenchel-Risotto
40min
Salbei-Kartoffelpüree
45min
Mangoldrisotto
50min
Rote-Bete-Risotto mit Kabeljau und Meerrettichöl
35 min