Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Öl zum Einfetten
- 500 g Haferflocken
- 15 g Sonnenblumenkerne
- 500 g Topfen, 20% Fett
- 5 Eier (Größe M)
- 40 g gemischte Kräuter, frisch (z. B. Bärlauch, Brennnessel, Löwenzahnblätter, Giersch, Breitwegerich)
- 100 g Wasser
- 2 TL Salz
- ½ - 1 TL Kümmel, gemahlen, nach Geschmack
- 2 TL Weinstein-Backpulver
- 1 TL Honig
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 695 kJ / 166 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Haferflocken-Karotten-Busserl
55 min
Proteinbrot
1h 15min
Wintersalat
55 min
Putenbrust sous-vide mit Kräutern und Paprikasauce
3u. 45min
Walnuss-Sauerkraut-Brownie
1h
Karotten-Walnuss-Brot
2 godz.
Nurkorn-Brot
13 godz. 30 min
Karotten-Walnuss-Aufstrich
25 min
High Protein Brot (glutenfrei)
9 godz. 30 min
Vollwert-Baguettes
50min
Bananen-Haferflocken-Kekse
30 min
Buchweizen-Hirsebrot (glutenfrei)
5h 20 min