
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Öl zum Einfetten
- 500 g Haferflocken
- 15 g Sonnenblumenkerne
- 500 g Topfen, 20% Fett
- 5 Eier (Größe M)
- 40 g gemischte Kräuter, frisch (z. B. Bärlauch, Brennnessel, Löwenzahnblätter, Giersch, Breitwegerich)
- 100 g Wasser
- 2 TL Salz
- ½ - 1 TL Kümmel, gemahlen nach Geschmack
- 2 TL Weinstein-Backpulver
- 1 TL Honig
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 166 kcal / 695 kJ
- Białko
- 9 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Węglowodany
- 19 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
High Protein Brot (glutenfrei)
9 godz. 30 min
Proteinbrot
1 godz. 15 min
Buchweizenblinis (glutenfrei)
1 godz. 25 min
Topfenauflauf mit Äpfeln und Honig
1 godz. 20 min
Gotl-Zopf
2 godz. 15 min
Bananen-Nuss-Eis mit Datteln
6 godz. 20 min
Haferflockencracker
35 min
Haferflocken-Karotten-Busserl
55 min
Schoko-Proteinriegel mit Orange und Zimt
4 godz. 20 min
Karotten-Walnuss-Brot
2 godz.
Buchweizen-Hirsebrot (glutenfrei)
5 godz. 20 min
Nurkorn-Brot
13 godz. 30 min