Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Weizenkörner
- 150 g Roggenmehl (Type 1150)
-
½
Würfel frische Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe - 330 g Wasser
- 60 g natives Olivenöl
- 1 TL Salz
- 2 Stängel Rosmarin, abgezupft
- 1 TL grobes Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia mit Zwiebeln
2 godz. 20 min
Ciabattabrötchen
1 godz. 50 min
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1 godz. 30 min
Knäckebrot mit Parmesan und Rosmarin
1 Std.
Astra-Schrippen
2 Std. 50 Min
Za´atar-Brot
1h 40min
Linsen auf Blattsalat mit Linsencreme
1 Std.
Oliven-Rosmarin-Fougasse
1 godz. 50 min
Eckbrötchen mit Sonnenblumenkernen
14 Std.
Hummus-Wrap
2 Std. 30 Min
Focacce mit Oliven
2h
Körner-Sonne mit Gemüse
1h 10min