
Urządzenia i Akcesoria
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
6 jajek
-
800 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki koncentratu dashi, w proszku
-
2 łyżeczki sosu sojowego
-
1 szczypta pieprzu, mielonego
-
100 g mięsa wieprzowego, mielonego (opcjonalnie)
-
30 g grzybów shiitake, świeżych pokrojonych w plasterki lub inne małe grzyby
-
6 krewetek, surowych, średnich, obranych
-
25 g zielonego groszku, konserwowego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
138 kcal /
576 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
2 g
Błonnik
0.2 g