Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)

Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)

3.0 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • 6 jajek
  • 800 g wody
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki koncentratu dashi, w proszku
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • 1 szczypta pieprzu, mielonego
  • 100 g mięsa wieprzowego, mielonego (opcjonalnie)
  • 30 g grzybów shiitake, świeżych pokrojonych w plasterki lub inne małe grzyby
  • 6 krewetek, surowych, średnich, obranych
    6 paluszków surimi, pokrojonych na kawałki
  • 25 g zielonego groszku, konserwowego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 138 kcal / 576 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 2 g
Błonnik 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...