Urządzenia i Akcesoria
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
6 jajek
-
800 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki koncentratu dashi, w proszku
-
2 łyżeczki sosu sojowego
-
1 szczypta pieprzu, mielonego
-
100 g mięsa wieprzowego, mielonego (opcjonalnie)
-
30 g grzybów shiitake, świeżych pokrojonych w plasterki lub inne małe grzyby
-
6 paluszków surimi, pokrojonych na kawałki6 krewetek, surowych, średnich, obranych
-
25 g zielonego groszku, konserwowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12 g
Kalorie
576 kJ /
138 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
0.2 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 godz. 10 min
Zupa Pho
1 godz. 20 min
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1 godz. 20 min
Chłodnik pomidorowy z kolendrą i krewetkami po meksykańsku
1 godz. 50 min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Zupa cytrynowa z jajkiem (Avgolemono)
1 godz. 15 min
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1 godz. 45 min
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1 godz. 5 min
Azjatyckie spring rolls
1 godz. 20 min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 godz.
Pierożki shaomai
2 godz.
Peruwiańskie ceviche
1 godz. 15 min