Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de cebolleta en trozos
- 1 chalota en mitades
- 40 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
- 1 manzana para cocinar pelada, en dados de 1 cm
- 5 ramitas de tomillo fresco (solo las hojas)
- 2 ½ cucharaditas de sal
- 280 g de agua
-
1
cucharadita de azúcar
lub 1 cucharadita de melaza de cebada malteada -
25
g de levadura prensada fresca
lub 2 ½ cucharaditas de levadura de panadería deshidratada - 500 g de harina de fuerza
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 839 kJ / 200 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 34.6 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 488.6 mg
Alternatywne przepisy
Pan nevado para el desayuno
2j 30 menit
Panecillos bretzel
5h 30min
Pizza blanca con rúcula
1hod. 30min
Coca de verduras
40min
Coca de verduras
30min
Coca de endibias
45min
Pan milhojas de sobrasada y queso
2j 10 menit
Masa para cocas
1h
Pizza con tomate y mozzarella frescos
1u. 45min
Coca de recapte (Cataluña)
1h 15min
Focaccia de Puglia
1h
Focaccia de cherrys con hierbas provenzales
50min