Wirsing-Rouladen mit Hirsefüllung und Pilzsauce

Wirsing-Rouladen mit Hirsefüllung und Pilzsauce

4.2 242 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 Portionen

Składniki

Wirsing-Rouladen mit Hirsefüllung
  • Hirse
    250 g
    250 g Bulgur
  • Wasser
    1200 g
  • Wirsingblätter (6 große oder 12 kleinere Blätter)
    6 - 12
  • Zwiebeln halbiert
    180 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • frische Pilze (z.B. Champignons, Waldpilze, Shiitake)
    200 g
  • Butter
    20 g
  • Salz
    1 - 1 ½ TL
  • Pfeffer
    ½ - ¾ TL
Pilzsauce
  • Butter
    30 g
  • Sahne
    80 g
  • Salz
    ½ - ¾ TL
  • Pfeffer
    ¼ - ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 283 kcal / 1185 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...