Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 brins de persil frais, équeutés
- 220 g d'oignons, coupés en deux
- 1 - 2 gousses d'ail
- 45 g d'huile d'olive extra vierge
- 2500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 150 g de vin blanc sec
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 100 g de crème, env. 18% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3120.6 kJ / 745.9 kcal
- Białko
- 76.3 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 29.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 1855.6 mg
Alternatywne przepisy
Bulots au court-bouillon
2h
Moules au citron
40 Min
Moules marinières au gingembre
25 Min
Mouclade
1 Std.
Moules à la basquaise
55min
Moules à la sauce chorizo
1 Std.
Moules à la provençale
35 Min
Moules au naturel
20 min
Moules au roquefort
40 Min
Moules sauce Alfredo
45 Min
Moules au curry
40 Min
Moules marinières
30 Min