Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 50 g d'échalotes, coupées en deux
- 15 g d'huile d'olive
- 800 g de tomates entières pelées au jus
- 1 branche de thym frais
- 300 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 50 g de pâtes sèches, type vermicelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 557.5 kJ / 133 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Soupe poireau-pomme de terre
1h
Soupe de tomates et courgettes
55 min
Soupe de tomate aux copeaux de jambon de Bayonne
35 min
Soupe à la tomate, tartines de fromage fondu
30 min
Potage au poireau
30 min
Velouté de tomates à la crème
35 min
Velouté de tomate
30 min
Velouté de tomate
40 min
Soupe poireaux, brie et pommes de terre
35 min
Soupe de tomate au basilic
30 min
Bouillon aux pâtes alphabet
25 min
Velouté d'endive
35 min