Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'échalotes, coupées en deux
- 30 g de beurre
- 200 g de vin blanc
- 2000 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1073.2 kJ / 256 kcal
- Białko
- 22.5 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moules au citron
40 min
Mouclade charentaise
40 min
Moules à la bretonne
55 min
Mouclade
1h
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45 min
Moules marinières au gingembre
25 min
Poireaux vinaigrette
35 min
Moules farcies au beurre d'ail
35 min
Moules à la provençale
35 min
Moules au curry
40 min
Moules à la crème et au vin blanc
45 min
Moules au roquefort
40 min