Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g de viande de bœuf (macreuse, jumeau), coupée en morceaux
- 100 g de carotte
- 100 g de navet
- 1 branche de céleri, coupée en tronçons
- ½ oignon
- 1 clou de girofle
- 1500 g d'eau
- 1 bouquet garni
- 1 c. à café de gros sel
- 100 g de poireau, fendu dans la longueur
- 100 g de pomme de terre
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2622 kJ / 627 kcal
- Białko
- 67 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 32 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bœuf carottes
2h
Poulet basquaise
50 dk
Lapin à la moutarde
1sa
Blanquette de veau
1h 15min
Bœuf bourguignon
12h
Bœuf bourguignon
1h 25min
Sauté de porc à la provençale
1 Std. 5 Min
Rôti de veau et haricots verts
1sa
Pot-au-feu
1 godz. 40 min
Blanquette de veau vapeur
1 Std. 10 Min
Jarret de porc, patate douce et poireau
35 dk
Paupiettes de veau et petits légumes
1sa