Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
40
g lentils
lub rice - 2 garlic cloves
- 50 g onions, quartered
- 200 g red peppers, quartered (approx. 2 peppers)
- 50 g olive oil
-
400
g ripe tomatoes, cut in pieces (2 cm)
lub tinned chopped tomatoes - 400 g water
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 1 tsp fine sea salt, or to taste
- ground black pepper, for sprinkling
- ¼ tsp ground cayenne pepper (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 784 kJ / 187.4 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 483.4 mg
Alternatywne przepisy
Creamy tomato soup
30min
Carrot and Coriander Soup
25 Min
Carrot and Coriander Soup
25 Min
Broccoli and stilton soup
30min
Creamy Pepper Soup
20min
Sweet Potato and Courgette Soup
25 Min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30min
Curried Carrot And Ginger Soup
50 min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 min
Butternut Squash and Coconut Soup
30min
Pea and Mint Soup (TM6)
20min
Curried Parsnip Soup
30min