Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
40
g lentils
lub rice - 2 garlic cloves
- 50 g onions, quartered
- 200 g red peppers, quartered (approx. 2 peppers)
- 50 g olive oil
-
400
g ripe tomatoes, cut in pieces (2 cm)
lub tinned chopped tomatoes, cut in pieces (2 cm) -
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 400 g water
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper
- ¼ tsp ground cayenne pepper (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 784 kJ / 187.4 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 483.4 mg
Alternatywne przepisy
Creamy tomato soup
30 min
Carrot and Coriander Soup
25min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 min
Curried Parsnip Soup
30 min
Butternut Squash and Coconut Soup
30 min
Chorizo and Butternut Squash Soup
30 min
Pea and Mint Soup (TM6)
20 min
Carrot and Coriander Soup
25min
Broccoli and stilton soup
30 min
Creamy Pepper Soup
20 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 min