Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 70 g leeks, sliced (5 cm)
- 1 garlic clove
- 30 g unsalted butter, diced
- 250 g potatoes, peeled, diced (1 cm)
- 650 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 250 g fresh spinach leaves
- 40 g double cream
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- extra virgin olive oil, for drizzling
- baguette, sliced, toasted, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1899 kJ / 453 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Broccoli and stilton soup
30 Min
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30 Min
Spinach, Orange and Carrot Soup
25 min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 Min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50 Min
Onion Soup
1 Std.
Creamy Courgette Soup
25 min
Red Lentil Soup
40 Min
Creamed Lettuce Soup, Broccoli with Black Olive Sauce
45 Min
Spinach and Potato Soup with Savoury Egg Custard
45 Min
Sweet Potato and Courgette Soup
25 min