
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
- 70 g leeks sliced (5 cm)
- 1 garlic clove
- 30 g unsalted butter diced
- 250 g potatoes peeled, diced (1 cm)
- 650 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 250 g fresh spinach leaves
- 40 g double cream
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- extra virgin olive oil for drizzling
- baguette sliced, toasted, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 453 kcal / 1899 kJ
- Białko
- 15 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Węglowodany
- 52 g