Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 70 g leeks, sliced (5 cm)
- 1 garlic clove
- 30 g unsalted butter, diced
- 250 g potatoes, peeled, diced (1 cm)
- 650 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 250 g fresh spinach leaves
- 40 g double cream
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- extra virgin olive oil, for drizzling
- baguette, sliced, toasted, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1899 kJ / 453 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Mushroom and Spinach Risotto
55 min
Butternut Squash and Coconut Soup
30 min
Carrot, Apple and Ginger Soup
35min
Creamy Courgette Soup
25 min
Spinach, Orange and Carrot Soup
25 min
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35min
Almond Cauliflower Cream Soup with Herb Oil and Crispy Flatbread
45 min
Broccoli and stilton soup
30 min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 min
Spinach and Potato Soup with Savoury Egg Custard
45 min
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30 min