![Goat's Cheese Flans with Yoghurt Sauce and Leeks Goat's Cheese Flans with Yoghurt Sauce and Leeks](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/154337.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Goat's Cheese Flans and Leeks
- butter, for greasing
- 40 g plain flour, plus extra for dusting
- 130 g milk
- 140 g soft goat's cheese
- ½ tsp salt
- 2 eggs, separated
- 500 g water
- 300 g leeks, white part only, sliced (5 mm)
- 50 g red peppers, diced (1 cm)
Yoghurt Sauce
- 60 g soft goat's cheese
- 125 g plain yoghurt
- 6 fresh chives, chopped
- 2 - 3 pinches salt
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1089 kJ / 260 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Risotto with Parmesan cheese
30 min
Ratatouille
40 min
Asparagus Risotto, Sun-dried Tomato Tear and Share Rolls, Berry Foam
1 Std. 30 Min
Onion soup
1 godz. 10 min
Tomato rice
30 min
Floating islands
40 min
Gazpacho
1h 15min
Meat stock paste
45 min
Pasta salad with trout and vegetables
45 min
Hazelnut Bavarian
6h 25min
Pommes Dauphine
2 Std. 10 Min
Pea and Mint Soup (TM5)
20 min