Plum and raspberry cobbler

Plum and raspberry cobbler

3.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 portions

Składniki

  • plums stones removed and flesh cut into 6 wedges
    700 g
  • raspberries (fresh or frozen)
    300 g
  • brown sugar (see Tips)
    1 ½ tbsp
  • orange juice
    2 tbsp
  • self-raising flour plus extra for dusting
    110 g
  • wholemeal spelt flour (see Tips)
    80 g
  • baking powder
    1 tsp
  • butter chilled and cut into pieces (2-3 cm)
    90 g
  • ground cinnamon
    1 tsp
  • eggs
    2
  • milk for brushing
  • pouring (whipping) cream to serve (optional)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 167.2 mg
Białko 4.8 g
Kalorie 729 kJ / 173.5 kcal
Tłuszcz 5.5 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 24.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...