Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g plums, stones removed and flesh cut into 6 wedges
- 300 g raspberries (fresh or frozen)
- 1 ½ tbsp brown sugar (see Tips)
- 2 tbsp orange juice
- 110 g self-raising flour, plus extra for dusting
- 80 g wholemeal spelt flour (see Tips)
- 1 tsp baking powder
- 90 g butter, chilled and cut into pieces (2-3 cm)
- 1 tsp ground cinnamon
- 2 eggs
- milk, for brushing
- pouring (whipping) cream, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 729 kJ / 173.5 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 24.6 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 167.2 mg
Alternatywne przepisy
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30min
Impossible coconut pie
1h 30min
Fruity pear mince tarts
2 Std. 30 Min
Custard
10 Min
Rice pudding
50min
Stewed apples with walnut crumble topping
25 Min
Apple, rhubarb and goji berry crumble with vanilla cashew cream
50min
Elly Berryman's plum shortcake
1h
Mixed berry jam
50min
Stone fruit crumble
1h 15min
Apple sponge pudding
1h 20min
Creamed rice pudding with apple and pear compote
30min