Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crumble
- 50 g walnuts, plus extra for topping
- 100 g plain flour
- 100 g butter, chilled and cut into cubes
- 50 g Rapadura sugar
Stewed apple
- 2 apples, core removed and cut into quarters
- 20 g butter
- ½ tsp ground cinnamon
- flaked coconut (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4053 kJ / 968.7 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 92.3 g
- Tłuszcz
- 65.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.5 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 10.3 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate self-saucing pudding
50 min.
Stewed apples
25min
Rhubarb crumble
45min
Pear and peach crumble
50 min.
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30min
Apple, rhubarb and goji berry crumble with vanilla cashew cream
50 min.
Stewed Rhubarb with Apple and Strawberries
20min
Apple sponge pudding
1 godz. 20 min
ANZAC biscuits
40 min
Apple sauce
20min
Custard
10 min
Creamed rice pudding with apple and pear compote
30min