Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 brown onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 200 g zucchini, cut into pieces
- 6 - 8 sprigs fresh basil, leaves only
- 190 g basil pesto (see Tips)
- 380 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 500 g chicken thigh fillets, cut into strips (approx. 5 x 2 cm)
- ¼ tsp ground black pepper
- 350 g dried penne pasta
- 100 g pouring (whipping) cream
- 150 g frozen peas
- 50 g Parmesan cheese, shaved, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2712.8 kJ / 645.9 kcal
- Białko
- 43.8 g
- Węglowodany
- 60.6 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Błonnik
- 15.8 g
- Sód
- 279.2 mg
Alternatywne przepisy
Creamy chicken and sun-dried tomato pasta
30min
Curried beef and noodles (Aussie chow mein)
25min
Creamy tomato and salami fettuccine
30min
Apricot chicken risotto
30min
Shepherd's pie
55 min
Meatballs with tomato sauce
40min
Spaghetti carbonara
35min
Lasagne bolognese
2 godz. 30 min
Chicken and pesto risoni
35min
One pot pasta with chorizo
35min
Chicken with spinach and almond pesto tagliatelle
35min
Chorizo and chicken pasta
50min