Urządzenia i Akcesoria
Layered lamb curry
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions
Składniki
Sri Lankan curry powder
-
coriander seeds25 g
-
cumin seeds10 g
-
fenugreek seeds¾ tsp
-
fennel seeds1 tsp
-
cinnamon quill½
-
whole cloves¼ tsp
-
cardamom seeds (see Tips)¼ tsp
-
black mustard seeds¼ tsp
-
black peppercorns½ tsp
-
fresh curry leaves2 sprigs
Lamb curry
-
lamb backstrap350 - 400 g
-
tri-colour quinoa200 g
-
water plus extra for soaking400 g
-
brown onions cut into quarters360 g
-
garlic cloves2
-
piece fresh ginger peeled1 cm
-
coconut oil20 g
-
dried red chillies trimmed and cut into halves1 - 2
-
cardamom pods crushed4
-
fresh curry leaves leaves only1 sprig
-
paprika½ tsp
-
chilli powder (optional)¼ - 1 tsp
-
ground turmeric¼ tsp
-
fresh lemongrass bruised and cut into halves2 stalks
-
salt to taste
-
pumpkin peeled and cut into pieces (2 cm)350 g
-
cherry tomatoes cut into halves200 g
-
frozen baby peas100 g
-
coconut milk270 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
238.1 mg
Białko
43.5 g
Kalorie
2668 kJ /
635.3 kcal
Tłuszcz
26.7 g
Błonnik
13.8 g
Tłuszcz nasycony
15.2 g
Węglowodany
49.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Balti coconut fish curry
50 min
Thai chilli chicken and basil
30 min
Butter chicken
55 min
Chilli con carne
45 min
Beef and potato massaman curry
2 godz. 10 min
Hot and sour pineapple pork with turmeric rice
55 min
Quick massaman beef curry
40 min
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45 min
Coconut lamb curry
2 godz.
Almond crusted salmon with asparagus fettuccine
45 min
Mongolian lamb hot pot
3 godz. 25 min
Creamy coconut chicken curry
30 min