Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto rosso
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di basilico fresco, le foglie lavate
- 20 g di pinoli sgusciati
- 1 spicchio di aglio, senza anima (opcjonalnie)
- 70 g di pomodori secchi sott'olio, sgocciolati
- 60 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 320 g di pasta secca tipo penne rigate senza glutine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2184 kJ / 522 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 62.7 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle alle olive e mozzarella
30 Min
Caserecce integrali tonno e pomodorini
35 Min
Penne risottate aglio, olio e pomodori secchi
45 Min
Fusilli tricolore
30 Min
Tagliatelle mediterranee
35 Min
Pasta ricotta e pomodorini
30 Min
Penne alla puttanesca
35 Min
Bigoli al pesto di zucchine, pomodorini e gamberi
30 Min
Farfalle ai sapori di Sicilia
45 Min
Maltagliati pomodori e mandorle
45 Min
Pesto di pomodori secchi e aglio
10min
Pesto rosso
15 min