![Pasta con pesto rosso (senza glutine) Pasta con pesto rosso (senza glutine)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2E445EE8-1D7C-425F-AEB1-510484A071D0/Derivates/529EEC17-E74C-41C9-B375-5B2F8DB5D2D9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto rosso
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di basilico fresco, le foglie lavate
- 20 g di pinoli sgusciati
- 1 spicchio di aglio, senza anima (opcjonalnie)
- 70 g di pomodori secchi sott'olio, sgocciolati
- 60 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 320 g di pasta secca tipo penne rigate senza glutine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2184 kJ / 522 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 62.7 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linguine alla carbonara di zucchine
30 Min
Fusilli tricolore
30 Min
Pasta ricotta e pomodorini
30 Min
Linguine al pesto agrumato alle erbe
25 Min
Pasta pomodoro ricotta e mortadella
25 Min
Orecchiette integrali con pomodori, bacon e cipolle
30 Min
Caserecce integrali tonno e pomodorini
35 min
Rigatoni affumicati
25 Min
Pesto rosso
15 Min
Mezze penne integrali risottate alla norma
50 min
Penne risottate aglio, olio e pomodori secchi
45 Min
Penne al sedano
30 Min