Pasta con pesto rosso (senza glutine)

Pasta con pesto rosso (senza glutine)

4.4 23 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 porzioni

Składniki

Pesto rosso
  • 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di basilico fresco le foglie lavate
  • 20 g di pinoli sgusciati
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie) senza anima
  • 70 g di pomodori secchi sott'olio sgocciolati
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
  • 320 g di pasta secca tipo penne rigate senza glutine

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 522 kcal / 2184 kJ
Białko 16.7 g
Tłuszcz 24.4 g
Węglowodany 62.7 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...